Erpiliç’li Tahinli Hünkar Beğendi

  • 8 adet Erpiliç Tavuk Şiş
  • Garnitürü için:
  • 4 adet patlıcan – közlenmiş soyulmuş
  • Yarım kahve fincanı tahin
  • 40 gram rendelenmiş kaşar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım kahve fincanı ay çiçek yağı
  • 4 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı krema
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yeteri kadar tuz
  • Süslemek için:
  • Bir dal biberiye

Kızgın bir tavada bir yemek kaşığı tereyağı ile Erpiliç Tavuk Şiş’leri pişirin. Garnitürü için; Patlıcanları közleyin. Bıçakla ince kıyın. Bir tencere de sütü kaynamaya bırakın. Başka bir tencerede garnitür için ayrılmış yağı, un ile kavurun. Rengi altın sarısı oluncaya kadar kavurduktan sonra karıştırarak sütü ilave edin. Koyu bir kıvama gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Patlıcanları ilave edin. Tuzunu, kaşarını ve kremayı ekleyip karıştırın. Ocaktan aldıktan sonrada, tahinini ekleyip, son kez karıştırın. Epiliç Tavuk Şiş’ler ile birlikte garnitür olarak servise sunun.